Mötesbokning

Jag brukar inte skriva så mycket om mitt jobb här, men idag är faktiskt ett undantag för jag har fått ett nytt jobb. Jag kommer att jobba mer med mötesbokning för företag i hela Sverige. Eller mer exakt så kommer jag att vara mötesbokare i Malmö. Ni vet ju att jag har varit ganska trött på mitt jobb och ett tag var jag till och med sugen på att börja plugga, men istället för att plugga började jag söka nya jobb. Då ramlade jag över det här jobbet som mötesbokare och tänkte att det lät som en spännande idé att jobba med mötesbokning.

Om ni inte vet vad mötesbokning är eller vad en mötesbokare gör, så tänkte jag förklara lite vad mitt nya jobb som mötesbokare innebär.

Vad är mötesbokning?

Mötesbokning är en tjänst för företag, som innebär att man får hjälp med att boka möten, då företaget man anställer enbart fokuserar på att boka möten med nya potentiella kunder. Så tanken med mötesbokning är alltså att företag ska få hjälp med att driva in nya kunder till sitt företag.

Vad är en mötesbokare?

En mötesbokare är den personen som utför själva mötesbokningen, alltså i det här fallet kommer jag vara mötesbokaren som håller på med mötesbokning åt andra företag. Som jag har förstått det sitter en mötesbokare mestadels i telefon och fokuserar på att sälja in företagets tjänster och vad företaget kan erbjuda den potentiella kunden.

Vad kostar mötesbokning?

Vad mötesbokning kostar är svårt för mig att svara på här såklart, men jag förstår att ni undrar. Priset kan säkert variera mellan olika mötesbokningsföretag, så det bästa är såklart att kontakta det företag du är intresserad av att anlita, och helt enkelt be om ett prisförslag.

Vilka fördelar finns det med mötesbokning?

Som jag ser det är fördelarna med mötesbokning att erat företag kan fokusera på annat. Ni kan t.ex. ta hand om era befintliga kunder och fokusera helhjärtat på dem, samtidigt när jag som mötesbokare fokuserar på att försöka dra in nya kunder till er. Ni får alltså in fler nya kunder samtidigt som ni månar om era befintliga kunder =)

Jag hoppas att ni har lite mer koll på mötesbokning nu, annars är det bara att ni frågar mig om det är något. Jag har ju inte börjat på det nya jobbet än, utan kommer göra det i dagarna men det verkar iallafall vara väldigt spännande och det ska bli kul att lära sig mer om mötesbokning. Framförallt ska det bli roligt att prova något nytt.

1 dec 2017

Välkommen till min blogg

Välkommen till www.axelssonnilssonduo.se.

Facebook

Nyhetsbrev